Мини рулца пица пеперони

Мини рулцата пица пеперони са най-бързия и лесен начин да си приготвите любимата рецепта.

Освен това, те са толкова удобни за похапване, че ще допаднат и на най-малките членове на семейството ви, което пък на вас ви спестява чистенето след трохите пица навсякъде.

Какво ви е необходимо?

1 пакет тесто за пица

Моцарела (настъргана)

Салам пеперони (нарязани на четвъртинки)

6 с.л. неподсолено масло

4 с.л. пармезан (настърган)

Сос за пица или сос маринара

3 скилидки чесън

1/4 ч.л. сух босилек

1/4 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. сух магданоз

Щипка сол

Как да си ги приготвите?

Загрейте фурната на 200 градуса.

Вземете кръгла тавичка и я намажете с мазнина/напръскайте със спрей.

Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото във формата на правоъгълник, който след това да нарежете на 12 еднакви по-малки правоъгълници.

Върху всяко парче сложете малко моцарела, а отгоре пеперони.

Завийте ролцата внимателно и ги подредете в тавичката.

В малък тиган разтопете маслото и после добавете чесъна, като го готвите около 2-3 минути. Свалете от огъня и добавете босилека, ригана и магданоза, заедно със солта. Отделете половината от тази смес и с нея намажете ролцата отгоре, а остатъка върнете на много слаб огън.

Печете мини рулцата около 20 минути и отново ги намажете със сместа, като не забравите и да ги поръсите с пармезан.

Сервирайте рулцата топли, заедно със соса за пица или соса маринара.

Бон апети!

Снимки: Two Peas And Their Pot