Кулинарен уикенд: Ароматни палачинки с тиква

Зарадвайте всички вкъщи с една по-различна, но изкушаваща версия на традиционните палачинки.

Есента е перфектният момент да експериментираме с рецептите вкъщи, когато все по-често лошото време ни приковава между четирите стени. Точно сега, в сезона на тиквите, имаме безкрайни възможности да тестваме различни десерти. А защо не сервираме и един десерт за закуска?

Тези палачинки са вдъхновени от американските тиквени пайове, традиционни за есента, а се приготвят с все полезни съставки, които са подходящи за почти всяка диета.

За да ги приготвите, ще ви трябват: 

1 чаша безглутеново брашно (може да се замени с обикновено)

1 супена лъжица подправка pumpkin spice (смес от канела, индийско орехче, джинджифил на прах, карамфил)

3/4 чаша варена тиква

1 чаша бадемово мляко (може да се замени с обикновено)

1/4 чаша кокосова захар

2 супени лъжици кокосово масло

1 чаена лъжица ванилов екстракт

1/2 чаена лъжица бакпулвер

1/4 чаена лъжица сол

Приготвяне:

В малка купа смесете брашното, бакпулвера, солта и подправката pumpkin spice. В по-голяма купа пък комбинирайте тиквата, млякото, ванилията и кокосовата захар. Разбийте, докато не получите хомогенна смес. Добавете сухите съставки и бъркайте отново. Накрая добавете кокосовото масло и разбъркайте отново.

Печете на средновисока температура за 1-2 минути от всяка страна в тиган, напръскан със спрей против залепване или мазнина. Когато са готови, сервирайте с ядки, гранола или пресни плодове.

Кулинарен уикенд: Чийзкейк с тиква