Кулинарен уикенд: Чийзкейк с тиква

Есенното настроение повелява… време е за десертите с тиква.

Независимо дали следвате кето диетата, или просто търсите идея за интересен десерт – чийзкейкът с тиква е винаги добра идея.

За да го приготвите, ще ви трябват:

За блата:

две чаши орехи

3 супени лъжици масло, разтопено

1 чаена лъжица канела

1/2 чаена лъжица ванилия

2 чаени лъжици подсладител по избор (може и да се пропусне)

За крема:

450 грама крема сирене

1 чаша пудра захар (или подсладител на прах, swerve на прах)

2/3 чаша бита сметана

2/3 чаша пюре от тиква

2 чаени лъжици подправка pumpkin spice (смес от канела, индийско орехче, джинджифил на прах, карамфил)

1 чаена лъжица ванилия

Приготвяне:

Блендирайте всички съставки от блата до получаването на хомогенна смес. След това поставете тестото в тавичка и го притиснете с ръце или чаша, за да образувате равен блат. Изпечете на предварително загрята фурна за 12-15 минути, докато получи лек кафеникав цвят. След това оставете блата да изстине.

В голяма купа смесете крема сиренето, сметаната и захарта. С помощта на миксер разбийте сместа, докато не получите пухкава и въздушна текстура.

Добавете pumpkin spice подправката, пюрето от тиква, ванилията и разбийте отново. Разстелете крема върху блата и оставете тортата да се охлади поне два часа преди консумиране.

Хляб с формата на тиква в духа на Хелоуин

Кулинарен уикенд: Улеснена морковена торта

Рецепта и снимки: Hey Keto Mama