Кулинарен уикенд: Салата със скариди, манго и авокадо

Няколко минути са ни нужни да приготвим екзотична вечеря в духа на лятото.

Ако търсите с какво да експериментирате в кухнята този уикенд, предлагаме ви една интересна идея, напълно подходяща за сезона. Тя смесва по малко от всички основни вкусове – сладко, кисело, лютиво и солено, а едновременно с това е лесна за приготвяне и диетична.

Ще ви трябват:

400 грама сготвени тигрови скариди

2 броя манго

2 броя авокадо

2 лайма

1/3 чаша кориандър, почистен и нарязан

1 червена лютива чушка (със или без семките според преференцията ви за лютиво)

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица зехтин или авокадово масло

Сол на вкус

Приготвяне: 

Нарежете мангото и авокадото на равномерни кубчета и по желание нарежете скаридите. Използвайте останалите продукти, за да забъркате дресинга – изстискайте два броя лайм, смесете с кориандъра и нарязаната на колелца лютива чушка, както и с мазнината и меда. Разбъркайте добре и добавете към салатата.

Най-добрите детокс салати за лятото