Кулинарен уикенд: Хавайско гриловано пиле с ананас Хули Хули

Нова идея от нас за лека рецепта, изпълнена с духа на лятото.

Докато дебатът за ананас върху пицата продължава, ние ви предлагаме една интересна рецепта с плода, отново по хавайски. В този случай обаче сме убедени, че крайният резултат единодушно ще се хареса.

За приготвянето на пилето ще ви трябват:

6 пилешки гърди без кожа

1 чаша сок от консерва ананас

1/2 чаша соев сос

1/2 чаша кетчуп

1/2 чаша кафява захар

1/3 чаша ябълков оцет

1 супена лъжица нарязан на ситно чесън

2 чаени лъжици настърган джинджифил

Приготвяне: 

Смесете всички съставки без пилето и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Използвате я, за да мариновате пилето за поне два часа.

След това изпечете на грил месото, а докато то се готви, в отделен тиган гответе марината на бавен огън, за да се сгъсти леко. Междувременно можете да гриловате и няколко колелца ананас.

Сервирайте с ориз, ананас и малко зелен лук в дълбока чиния.