Кулинарен уикенд: Препечен хляб с рикота и мента

Днес ви предлагаме една рецепта за вкусно предястие, с което да изненадате приятелите си! Приготвя се само за 20 мин. и върви страхотно с чаша изстудено бяло вино. 


Какво ви е нужно (за 4 порции)

4 малки франзели

1 купичка рикота
1/2 купичка пресни листенца мента
зехтин
черен пипер и сол
Как да го приготвите
Загрейте фурната на 250 C. В голяма тава поставете хартия за печене. Нарежете франзелите на кръгчета, с дебелина, колкото за домашни брускети. Намажете всички парчета със зехтин, след това поръсете със сол и черен пипер. Поставете в тавата и запечете филийките до златисто и от двете страни. 
Намажете всяка филийка с рикота, а отгоре поръсете с предварително накълцаните листа мента. Можете да добавите още черен пипер и дори нарязани на ситно пресни чушки. Ако сте любители на лютото, може да използвате и малки люти чушки, тъй като вървят много добре с рикотата.