Хапки с козе сирене и ябълки

Предлагаме ви лесна рецепта, имитираща гурме вечерите, които готвачите създават.

Хапките са леки, но много вкусни – перфектни както за парти, така и за романтична вечеря по средата на седмицата.

За базата

1 пакет готово многолистно тесто

75 грама масло

1 средно голяма глава лук

брашно за поръсване

розмарин за овкусяване

За плънката

200 грама козе сирене

4 големи ябълки, обелени и нарязани на тънко, препоръчително е да са сладък сорт

1 супена лъжица лимонов сок

4 супени лъжици мед

щипка бахар, по желание

сол, пипер

свеж босилек за декорация, по желание

Приготвяне

В тиган, загрят на средна температура, разтопете маслото и след това прибавете лука и розмарина. Гответе докато не стане златисто, за около пет минути. Разточете тестото и ако искате можете да направите едно голямо ястие директно върху разточения блат. А ако предпочитате хапки, ги оформете с обикновени формички за сладки, или ако нямате, чашата ще ви свърши работа също. Направете малки дупчици с вилица върху тестото.

Смесете козето сирене с лимонов сок, сол и пипер в купа. Не бъркайте твърде дълго и оставете сиренето с парченца. Слагайте по една лъжичка от плънката на всяка хапка и отгоре сложете тънко нарязаните ябълки.

С останалото масло намажете отгоре хапките и посипете бахар, ако използвате такъв. Поставете хапките на хартия за печене и ги гответе в предварително загрята фурна.

След 25-30 минути, когато ябълките са леко изгорели по краищата и хапките са добили златист цвят, извадете хапките от фурната. Посипете меда веднага след това и поръсете с накъсан босилек.

Консумирайте ги докато са още топли.

Салата с печено грозде и кейл

Здравословен десерт със само две съставки