Най-отвратителните съставки в нещата, които ядем

Пясък

Често в съставките пясъкът е назоваван като силициев двуокис, за да не ви плашат. Но това си е обикновен пясък. И вие можете да го намерите в бързи хранителни продукти като хамбургери, чили и т.н.

Анален секрет от бобър

Аналният сок от бобъра се използва в храните, тъй като все още не може да бъде химически синтезиран. Той се влага като подобрител в продукти с малини – придава приятен плътен вкус. Също така се използва в дъвки и цигари.

Бръмбарите

Кохинилът и карминът са хранителни оцветители за придаване на червен цвят. Получават се от буболечките чрез изсушаване и пулверизиране.

Овчи мазнини

Това се съдържа във вашата дъвка. В етикетите се посочва като ланолин, който ги прави по-меки и по-лесни за дъвчене.

Патешки пера и човешки коси

Л-цистеинът е аминокиселина, която придава на тестените изделия еластичност и се намира често в понички, хлебчета, бисквитки и т.н. Най-евтиният начин за добиването й е чрез специален химичен процес върху човешкия косъм или патешки пера.

Рибен пикочен мехур

Обичате голяма халба със студена бира? Че кой не обича. Оказва се обаче, че в някои бири се съдържа нещо, наречено “желатин”, което се получава от пикочния мехур на рибите. Именно той дава златистия цвят на пивото.

Кости

Овъглени животински кости се използват в бялата захар, за да се филтрира и изчиства от цветни примеси.

Титан

Титанов диоксид се използва, за да се постигне белия цвят при някои хранителни продукти. Най-вероятно ще го намерите в немлечната сметана, пудра и бял дресинг за салата.

Храните, виновни за лошата телесна миризма
Най-добрите детокс храни
7 храни и подправки с антираково действие