Най-отвратителните съставки в нещата, които ядем

Всички знаем, че в редица продукти има всякакви ГМО-та, химически съединения и други подобни съставки.

Кои обаче са най-отвратителните неща в храните, които ежедневно слагаме на масата. Каменовъглен катран, дървесни стърготини, коса и пера са само част от нещата, които биха ни отвратили.

Вижте най-отблъскващите съставки от храната ни:

Останки от говеждо

Знаехте ли, че така вкусните пилешки хапки и хамбургери, които си взимаме в магазина или във веригите за бързо хранене, са направени от останки от говеждо месо, което не става за нищо? Е, вече знаете.

Каменовъглен катран

Този продукт е сред “опасните стоки”, които попадат в списъка на ООН. Каменовъглен катран е сред вторичните продукти при горене на въглищата за производство на кокс. Използва се за боядисване на някои бонбони, сода и други хранителни продукти в червено.

Боракс

Най-вероятно сте виждали, че боракс има в някои от почистващите ви препарати и не предполагате, че ще го намерите и в храната. Оказва се, че той се използва в хайвера като консервант, а в някои азиатски страни и в юфката (нудлес), кюфтенцата, ориза на пара. Той се обозначава с E285 върху опаковките.

Фосфорна киселина

Ако сте фен на гангстерските филми, навярно знаете, че фосфорната киселина се използва за разтваряне на тела във вана. Е, производителите я използват в содата. Именно това дава на любимата ви напитка нейната киселинност.

Дървени стърготини

Мда, стърготини от дърво. Производителите ги слагат в настъргания кашкавал, за да запазят парчетата да не се залепват едно за друго. В съставките са посочени като целулоза.


Продължава на стр. ii