Ароматна магия: Още за най-полезните чайове

Черният чай е богат на полифеноли и може да ви спаси от лошия дъх. Освен това антиоксидантите в него действат против натрупването на плака върху зъбите ви. Ако го използвате и за изплакване на устата, може да елиминирате някои бактерии, които са причина за формирането на кариеси. 
Ако сладките изкушения са най-големия ви проблем, можете да се възползвате от чая от женско биле, който е натурално сладък и съдържа много малко калории. Коренът от женско биле всъщност е 50 пъти по-сладък от захарта. Внимавайте обаче с количествата – учените предупреждават, че повече от 20 гр корен от женско биле на ден може да повиши кръвното ви налягане. 

Чаят от гинкобилоба не само че ще ви събуди доста бързо, но и ще ви даде енергия и ще ви направи по-съсредоточени. Съставките на чая подобряват мозъчната дейност и ни карат да запомняме по-добре. 

Чаят от коприва успокоява признаците на алергия. Всеки, който някога е страдал от сърбящ нос, подути очи и раздразнено гърло знае, че алергиите изобщо не са шега работа и освен това организма бързо започва да свиква с лекарствата против алергии. Учените са доказали, че чаят от коприва помага при кихане и сърбеж, причинени от алергии, но все още не е ясно на кои съставки в растението се дължи това. 
Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци