Eat Cook Love е новият ни кулинарен блог!

Оригинални и апетитни рецепти, идеи за здравословно хранене и много положителни емоции ви очакват в новия ни кулинарен блог Eat Cook Love, който стартира тази седмица.

Автор е прекрасната Ани Шакарян, която може би запалените по кулинарията дами вече познават. Вече три години, тя поддържа своя собствен блог Vkusnoteka.blogspot.com.

А когато се срещнахме с нея и бяхме мигновено пленени от енергията и невероятно позитивното й излъчване, веднага сложихме началото на съвместния ни проект! За тези, които не познават Ани лично, винаги е изненада да научат, че освен блогър, тя е майка на две деца, Аида (5) и Беатрис (1). И при това вече може да се похвали с успешна кариера в банковата сфера. Делниците й протичат на високи обороти, но никога в тях не липсва приготвената с любов домашна храна.

Дори малката й дъщеря Беатрис се храни с домашно приготвени ястия – Ани никога не е ползвала детска кухня за своите момичета.

Как това слънчево момиче успява да вмъкне в своите делници толкова много неща, при това винаги с усмивка? Това е тайна, която дори приятелите на Ани все още не са успели да разкрият. А ние се надяваме поне малко да повдигнем завесата с Eat Cook Love!

“Готвенето е моето хоби… и моята терапия”

“У дома всички се храним винаги заедно. Няма приходящи или хапване на крак над барплота. Това създава усещане за принадлежност и уют.”

Как се зароди страстта ти към кулинарията и как реши да направиш свой блог?

Ани: Сигурно ви е направило впечатление, че често, докато жената е по майчинство у нея се отключват дълбоко закодирани таланти, които тя е потискала през годините. Времето, прекарано с децата ни е време, в което ние се преоткриваме и опознаваме като личности. Променяме се. Развиваме нови таланти и способности, които не сме предполагали, че имаме. 

Докато бях по майчинство открих хобито, което аз наричам моята терапия. Открих, че готвенето ме вдъхновява, успокоява, прави ме щастлива… и някакси неусетно се гмурнах в това необятно море от вкусови комбинации. Направих си блог и вече повече от три години Вкуснотека се превърна във важна част от моето ежедневие.

Традиция ли е в твоето семейство това по-специално отношение към храненето?

Аз съм арменка, а арменците са известни с пословичната си любов към храната. Знаете ли за какво си говорят арменците на маса? Отново за храна разбира се!

В моето семейство всички са добри кулинари – и жените и мъжете. Постоянно обменяме рецепти и си готвим взаимно.

Има ли някой, който по-конкретно ти е повлиял и е възпитал у теб кулинарно умение?

Първите ми стъпки в кулинарията дължа на баба си Арсине. Тя се грижеше за мен и брат ми, докато мама и татко работеха и аз постоянно се въртях покрай нея, докато точи вкусни домашни баници и курабии. Към днешна дата мама е моят жокер “Обади се на приятел”.

Следиш ли други кулинарни блогове?

Разбира се, следя много български и чуждестранни кулинарни блогове. Черпя идеи и вдъхновение от там и от различни кулинарни списания и предавания.

Пълнени смокини със синьо сирене и орехи, увити в прошуто

Ти си човек, който работи в банковата сфера. Странно ли им се вижда на хората от твоя бранш хобито ти?

Никак не им се вижда странно, когато ги поглезя с домашна торта в офиса или с традиционното Коледно ашуре. По-скоро се превърна в традиция:) Колегите ми ме подкрепят и дори много от тях се престрашиха да експериментират и да опитват различни рецепти у дома.

Имаш ли приятелки или познати, които също поддържат свои блогове?

Покрай мен доста мои приятелки откриха, че таят дълбоко скрити таланти, които не са развивали досега. Вдъхновиха се и си направиха блогове. Аз като “ветеран в блогърстването” им помогнах с оформлението.


Интервюто продължава на стр. ii