Лесна рецепта за шоколадова торта

Вкусна, идеална за закуска и дори за допълнение към следобедното кафе, време е да готвим отново и този път ще приготвим любимата на всички ни шоколадова торта.

Фотография: Pexels.com

Необходими съставки:

  • 250 гр. масло;
  • 5 с.л. мляко;
  • 2 ванилии;
  • 6 с.л. брашно;
  • 220 гр. кувертюр;
  • 3 с.л. смлени орехи;
  • 4 яйца;
  • 4 с.л. пудра захар;
  • 5 с.л. кристална захар;
  • 1 с.л. бакплувер;
  • 2 с.л. смлени бадеми.

Фотография: Pexels.com

Как да приготвим нашата шоколадова торта?

В миксер или в голяма купа слагаме 200 грама масло, захарта, яйцата, ванилията, бакплувера, разтворен в 2 супени лъжици прясно мляко и брашното. Разбиваме ги добре, докато се превърнат в хомогенна смес.

След това разтапяме 170 грама кувертюр на водна баня и го добавяме в купата с останалите съставки. Добавяме вече смлените бадеми и продължаваме да разбиваме.

Фотография: Pexels.com

Намазваме подходяща форма за кекс с масло, като добавяме малко брашно и разпределяме кексовата смес. Тук е важно да сме загряли предварително фурната на 200°C.

Печем сладкиша около 45 минути, като го следим да бухне. Докато печем е необходимо да приготвим и глазурата за нашата торта.

Фотография: Pexels.com

Време е да разтопим останалата част от кувертюра на водна баня. Добавяме 60 грама масло и разбъркваме много добре. След това поставяме сместа в купа, добавяйки 4 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия. Отново разбъркваме много добре.

Когато тортата е напълно изпечена, трябва да я оставим да изстине и едва тогава да я залеем с вече подготвената глазура.

Е, сигурни сме, че сте се справили перфектно.

Време е цялото семейство „да нападне“ новия си най-любим десерт.

Фотография: Unsplash.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за спагети с прошуто