Днес ви предлагаме рецептата ни за най-вкусните, мекички и сладки понички, които може да си представите. Ще ги приготвим с малко съставки, бързо и лесно.
Необходими съставки:
- 100 гр. брашно /универсално/;
- 1 чаша хладка вода;
- 1 с.л. захар;
- 1 пакетче суха мая;
- 1 с.л. оцет;
- 1 л. слънчогледово масло за пържене;
- 5-6 с.л. пчелен мед;
- Канела на прах;
- Бял сусам.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на вкусните и пухкави понички:
В леген или голяма купа изсипваме малко по малко брашното, захарта, маята и водата, като междувременно разбъркваме добре с тел.
Добавяме оцета и продължаваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. След това покриваме тестото с кърпа и го оставяме за около 15 минути, докато втаса.
Фотография: Pexels.com
Изсипваме слънчогледовото олио в голяма тенджера и изчакваме да загори. Взимаме тестото с влажна лъжица и внимателно го пускаме в нагорещеното олио.
Обръщаме поничките в олиото, за да се оцветят от всички страни. Изваждаме ги една по една и ги нареждаме в дълбока чиния.
Фотография: Pexels.com
Докато са все още горещи се заливат с меда, канелата и сусама и се сервират. Може да ги поръсм и с пудра захар. Защо не?
Приятен апетит!
Фотография: Pexels.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за кекс с кисело мляко