Рецепта за много вкусни и пухкави понички

Днес ви предлагаме рецептата ни за най-вкусните, мекички и сладки понички, които може да си представите. Ще ги приготвим с малко съставки, бързо и лесно.

Необходими съставки:

  • 100 гр. брашно /универсално/;
  • 1 чаша хладка вода;
  • 1 с.л. захар;
  • 1 пакетче суха мая;
  • 1 с.л. оцет;
  • 1 л. слънчогледово масло за пържене;
  • 5-6 с.л. пчелен мед;
  • Канела на прах;
  • Бял сусам.

Фотография: Pexels.com

Начин на приготвяне на вкусните и пухкави понички:

В леген или голяма купа изсипваме малко по малко брашното, захарта, маята и водата, като междувременно разбъркваме добре с тел.

Добавяме оцета и продължаваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. След това покриваме тестото с кърпа и го оставяме за около 15 минути, докато втаса.

Фотография: Pexels.com

Изсипваме слънчогледовото олио в голяма тенджера и изчакваме да загори. Взимаме тестото с влажна лъжица и внимателно го пускаме в нагорещеното олио.

Обръщаме поничките в олиото, за да се оцветят от всички страни. Изваждаме ги една по една и ги нареждаме в дълбока чиния.

Фотография: Pexels.com

Докато са все още горещи се заливат с меда, канелата и сусама и се сервират. Може да ги поръсм и с пудра захар. Защо не?

Приятен апетит!

Фотография: Pexels.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за кекс с кисело мляко