Най-лесните коледни сладкиши без печене

Сладки без глутен

Необходими продукти:
1/2 ч. ч. мед
1/4 ч. ч. какао
1/2 ч. ч. фъстъчено масло
1/4 ч. л. сол
1 ч. ч. слънчогледови семки
1 ч. ч. нарязани фъстъци

Начин на приготвяне:
В съд на умерен огън смесете меда и какаото. Бъркайте, докато напълно се разтопи и продължете до получаване на гъста смес. Отстранете от котлона и добавете фъстъченото масло и солта. Отново разбъркайте. Добавете добавете слънчогледовото семе и нарязаните фъстъци.
Разбъркайте добре сместа. С помощта на лъжица от нея направете топчета, които сложете върху тава, покрита с хартия за печене.
Сложете сладките в хладилник за около 1 час, за да се стегнат добре.

Торта Касато

Необходими продукти:
1 малка опаковка маргарин
150 гр. пудра захар
2 шоколада за готвене
3 жълтъка
500 гр. бисквити
200 мл. прясно мляко
200 г нарязани орехи
200 г нарязани желиранибонбони
100 г стафиди, накиснати предварително в 1 лъжица ром
100 г кокос
100 г банани, намачкани на пюре

Начин на приготвяне:
Сложете маргарина да се разтопи в тенджера. Добавете пудрата захар и единия шоколад. След като сместа се охлади, добавете трите жълтъка и разбъркайте.
Натрошете бисквитите на малки парченца и ги напоете със студеното мляко. Добавете половината от орехите, банановото пюре, кокоса, желираните бонбони, стафидите, и разбъркайте заедно с половината от сместа от разтопения маргарин и шоколад. След това прибавете останалата част от гореизброените продукти и другата половина от шоколадовата смес. Прехвърлете сместа в тортена форма и я дооформете по желание.
Сложете я да се охлади 1 час в хладилник. След това разтопете на водна баня останалия 1 шоколад и с него залейте тортата. Върнете я отново в хладилника, докато стегне шоколадът.

Просто божествено: домашни топчета “Сникърс”
Десертни шотове с боровинки, рикота и лимон

Сладки чийзкейк хапки с череши