Най-лесната шоколадова торта с три съставки

Бисквитена торта на съвсем различно ниво.

Шоколадова и лесна за приготвяне – почти невъзможно е да сбъркате, когато подготвяте тази торта. За нея ще ви е нужен блендер и подходяща малка форма, в която да я изпечете. Оттам нататък ви трябват:

Бисквити

Прясно мляко

Бакпулвер

В блендера смесете избраните от вас шоколадови бисквити – може да са само от един бранд, но можете и да смесите няколко. Комбинацията, която веднага ни идва наум, е какаови чаени бисквити заедно с орео. Към тях добавете прясно мляко на око и половин чаена лъжица бакпулвер. Консистенцията, към която се стремим, е подобна на тази на сместа за палачинки – гладка и без никакви бучки.

Основата за тортата е само това, но можете да експериментирате, като добавите любима есенция за аромат, портокалови кори или просто още какао за по-дълбок шоколадов вкус, както и щипка сол, която да подчертае сладките нотки.

Изсипете сместа във форма, която предварително сте покрили с хартия за печене, за да не залепне. На този етап можете да добавите и парченца шоколад отгоре. Печете за 20 минути на 180 градуса.

Отгоре можете да добавите още малко шоколад, който да се разтопи от топлината на тортата, или да направите ганаш, който също се приготвя изключително лесно – смесвате 1:1 сметана и черен шоколад и разтапяте в микровълновата фурна.

Декорирайте по желание.