Кулинарен уикенд: Бомбички с горещ шоколад, които взривиха мрежата

Зимата е време за вкусни топли напитки, удобни дрехи и приятни емоции у дома.

Тази година традиционният горещ шоколад не е модерен – вместо него дойде ред на шоколадовите бомбички. Идеята е базирана на бомбичките за вана, само че в случая използваме кълбо от шоколад, което се разтапя при контакт с топлото мляко, разкривайки съдържанието вътре.

Обикновено в бомбичките се слага какао или инстантен топъл шоколад и мини бонбони маршмелоу, традиционно допълнение към топлата напитка на Запад.

Бомбичките с топъл шоколад станаха тотален хит в мрежата през последните седмици и вероятно интересът към тях ще продължи да се засилва с идването на коледните празници.

За да направите напитката у дома, ви трябва само шоколад, подходящ за разтапяне, формички, които могат да бъдат кръгли или с друга форма, и инстантен топъл шоколад или каквото съдържание бихте искали да включите в бомбичките.

Разтопете шоколада на водна баня или в микроволнова фурна, като внимавате да не го готвите прекалено дълго. След това го сипете във формичките възможно най-равномерно, като се стараете да покриете повърхността близко до ръба също.

Оставете шоколада да стегне в хладилник и подгответе сместа за съдържанието – може да бъде традиционен инстантен топъл шоколад или смесица от какао, канела и каквото друго пожелаете.

След като шоколадът се е втвърдил, разтопете краищата един полукръг и го похлупете върху друг, който е пълен със съдържанието за напитката. Така използвате топлия шоколад като начин да съедините двете части. Оставете пак да стегне и добавете украса по желание.