Кулинарен уикенд: Здравословните мъфини на Миранда Кер

Тайната съставка за тези здравословни мъфини е ябълковият сок.

Миранда Кер често е споделяла, че обича да глези себе си и семейството си с вкусни рецепти. Трикът й да не позволява на вкусното хоби да навреди на фигурата й е да създава здравословни варианти на любимите си изкушения.

Тази рецепта за мъфини е точно такава – задоволява желанието за сладко и засища добре. Създава страхотно настроение у дома, а няма да ни тежи на съвестта.

Кулинарен уикенд: Здравословен кейк с банани

Ще ви трябват:

2 чаши овесени ядки, блендирани на прах

2 яйца, разбити

1 белтък

2 чаени лъжици бакпулвер

четвърт чаена лъжичка сода бикарбонат

чаена лъжица и половина канела

четвърт чаша мед

2 супени лъжици семена чия

четвърт чаша кисело мляко

половин чаша ябълков сок

4 супени лъжици кокосово масло

половин чаена лъжица ванилия

2 банана, намачкани

2 големи зелени ябълки, обелени и настъргани

половин чаша счукани на ситно орехи

Как да ги приготвите:

Смесете овесените ядки, орехите, содата бикарбонат и бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата и белтъка, добавете киселото мляко и ябълковия сок.

На водна баня разтопете кокосовото масло, меда, ванилията и канелата, докато не получите консистенцията на сироп, след което прибавете сместа към яйцата.

Смесете сухите и мокрите съставки заедно, след което добавете и ябълките и бананите.

Изсипете сместа в намазнени формички за мъфини и печете в предварително загрята фурна за около 40 минути. Оставете ги да изстинат за 15 минути и ги извадете от формите.

Кокосови бисквити без глутен и печене

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела