Кулинарен уикенд: Здравословни шоколадови бисквити с авокадо

Много свободно време ни мотивира да прекарваме повечето от него в кухнята… и най-често готвим не чак толкова здравословни рецепти.

Днес ви предлагаме идея за нещо вкусно, но което ще ви тежи по-малко на съвестта.

Тези шоколадови бисквити са с много ниско съдържание на захар, а не можете да предположите това по вкуса.

Мазнината е заменена с авокадо и фъстъчено масло, а бялото брашно с рожков, което прави бисквитите различни на вкус и с малко калории.

Необходими продукти:

1 авокадо

5 супени лъжици кафява захар

2 супени лъжици фъстъчено масло

3 супени лъжици какао

2 супени лъжици кисело мляко

1 яйце

1 ванилин

2 супени лъжици брашно от рожков

1/2 чаена лъжица бакпулвер

В блендер смесете авокадото с яйцето и захарта. Добавете фъстъченото масло, киселото мляко и ванилията и разбъркайте внимателно. Накрая добавете какаото, брашното и бакпулвера и хомогенизирайте. Наредете малки порции от сместа върху незалепваща хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 12 минути.

По желание добавете черен шоколад или поръсете с фини овесени ядки.