Кулинарен уикенд: Здравословни кокосови макарони

Спестете си излишните калории с тази алтернатива на популярната рецепта.

Всеки любител на кокоса трябва поне веднъж в живота си да опита кокосови макарони. Без да се бъркат с френските макарони, тези сладки са с изключително богат, но ненатрапчив вкус, лесни за приготвяне, а с рецептата, която ви предлагаме днес, са дори и значително по-здравословни от традиционните.

В нашия случай всяка сладка има едва 100 калории, след като типични съставки като кондензирано мляко и подсладен кокос са променени, но няма да предположите това по вкуса на крайния резултат.

Кулинарен уикенд: Лесни десерти с тахан с 2, 3 или 4 съставки

Ще ви трябват:

2 белтъка

3 супени лъжици мед (може да се замени с кленов сироп или агаве)

1/2 чаена лъжица ванилов екстракт

2 чаши кокосови стърготини (неподсладени)

1/4 чаша овесено брашно (или смлени на ситно овесени ядки)

25 грама шоколад

щипка сол

Приготвяне:

Смесете белтъците (предварително приготвени на стайна температура), ванилията, солта и меда. Разбъркайте добре, докато не получите лека пяна. След това добавете овеса и кокоса и смесете всички съставки до получаването на лепкава смес. За да оформите сладките, най-лесно ще ви бъде да загребвате с лъжица за сладолед, ако разполагате с такава. Ако трябва допълнително оформяйте сладките с ръце.

Печете за 20 минути на 160 градуса и оставете да изстинат добре. След това разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Можете да използвате шоколада като декорация, която да посипете върху сладките, или да ги потопите, за да получите шоколадова основа.

Рецепти за любители на бисквити орео на диета