Кулинарен уикенд: Тиквен пай

Есента дойде и е време за изкушения с любимата ни тиква.

Ето защо решихме да ви предложим една рецепта, с която да си подсладите деня. Ето я и нея:

Необходими продукти:

За тестото:
250 гр. брашно
125 гр. масло
100 гр. пудра захар
1 яйце
1 с. л. студена вода

За плънката:
2 ч. ч. тиква (сварена или запечена)
2 яйца
1 консерва кондензирано мляко (340 грама)
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джиндифил
1 шушулка кардамон (стрит на дъската за хляб)

Начин на приготвяне:
Омесвате масленото тесто и го слагате да се пече във фурната за около 10-20 минути на 180 градуса. Вие ще прецените точно колко.

През това време пасирайте тиквата, кондензираното мляко, яйцата. След като стриете кардамона, го добавете към тиквата, заедно с канелата и джинджифила. Така направената смес я излейте върху кората и отново пъхнете тавата във фурната. Печете за 45-50 минути на 170 градуса. Преди да поднесете сладкиша на гостите ви, го оставете да се охлади напълно.

Кекс в чаша с шоколад и кафе
Лимонов мус с шампанско
Здравословен сладолед с банани и боровинки без захар