Кулинарен уикенд: Тарта с круши

В сезона на крушите няма как да не ви предложим нещо вкусно с този плод.

Ние избрахме една страхотна рецепта за тарта с круши, която ще ви остави без думи.

Ето и как да я приготвите.

Необходими продукти:

За тестото:
500 г брашно
200 г масло
160 мл студена вода
1 яйце
сол

За плънката:
1 яйце + 3 жълтъка
125 мл сметана
125 мл прясно мляко
1 с.л. масло
350 г сирене Бри
4 круши
мед

Начин на приготвяне:

Тестото:
Смесете брашното, солта и маслото, нарязано на кубчета. Започнете с ръка да месите тестото докато се оформят маслени трохи. Тогава добавете яйцето и продължете с месенето. Разточете тестото в кръгла плитка тавичка с диаметър 26см върху лист хартия за печене. Нека тестото да заеме и ръбовете на тавичката. За да не се надуе, го набоцкайте с вилица. Печете около 15 минути (до леко порозовяване на крайчетата).

Плънката:
Нарежете почистените круши на филийки и ги подредете върху тестото под формата на ветрило. Нарежете сиренето бри на парчета и ги подредете върху крушите. В купа разбийте жълтъците и яйцето. Добавете сметаната, прясното мляко и омекналото масло. Излейте тази смес върху крушите и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Поднесете тартата, полята с малко мед.