Козуначени кифлички

Какво е Великден без козунак? Този път обаче ви предлагаме да разнообразите малко традицията и да направите козуначени кифлички с шоколад.

Ето как да ги направите!

Необходими продукти:
500 г брашно София Мел за Козунак
1 кубче прясна мая
500 мл. топло прясно мляко
80 г захар
80 г меко масло
1 яйце + 1 за намазване
щипка сол
кората на 1 лимон
захар за поръсване
течен шоколад за пълнеж

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в топлото мляко заедно със захарта и няколко лъжици брашно.
Останалото брашно се изсипва на плота и се прави кладенче в средата. Там се изсипват разтворената мая, мекото масло, яйцето и солта. След като се замеси меко тесто се добавя и настърганата лимонова кора.

Оставя се да втаса на топло и след това се разделя на 5 равни части. Всяка част се разточва на не много тънка кора и се намазва с течен шоколад. Навива се на руло и се съединяват краищата.
Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар.
Кифличките се оставят да втасат отново за около 1 час.
Пекат се за около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна.