Коледните курабийки на Mimi’s Fashion Moments

Тази Коледа домът на блогъра Милена Витанова ухае на типичните коледни курабийки с джинджифил и канела!

Чаровницата от Mimi’s Fashion Moments споделя с нас как точно приготвя любимите си празнични лакомства с помощта на малките си помощници. И защо от дете е влюбена в това време от годината.

Декември винаги е бил най-чаканият месец от годината за мен. Единствено и само заради Коледа. Когато бях дете обожавах изненадите и приказната атмосфера у дома на празника, а сега, когато имам деца – много повече очаквам коледните дни, защото те са  още по-прекрасни, когато си станал родител.

През студените зимни месеци обичам рецепти, от които мога да усетя коледното настроение и аромат, но най-често през декември заедно с децата приготвяме шарени коледни курабийки. Това вече се превърна в традиция и е любимото ми време с децата преди Коледа, когато запрятаме ръкави с Бойко и Саня и творим на воля. Десертите определено са с приоритет в коледното ми меню. Предлагам ви  рецепта на любимите ми сладкиши с дъх на канела!

Коледни сладки

Тази рецепта имам от собственичката на един от любимите ми софийски ресторанти Red Coral Kitchen. Всяка година преди Коледа тя организира в ресторанта събитие за деца, на което се пекат и декорират коледни курабийки.

Рецептата е леко изменена от мен, но вкусът си остава прекрасен.

Необходими продукти:

300 гр. бяло брашно
1 ч.л. канела
щипка карамфил
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
150 гр. меко масло
100гр. захар
1 яйце
2 с. л. мед
1 ч.л. джинджифил на прах или 1.с.л. пресен джинджифил

Всички сухи съставки с изключение на захарта се смесват в една купа. Омекналото масло заедно със захарта се разбиват добре, докато стане пухкав крем. Добавя се яйцето и медът, доразбива се и накрая се слага настърганият джинджифил. След това се смесва със сухата смес. Трябва да се получи меко тесто, което да престои в халадилник, за да стегне за час.

От него се разточва тесто с дебелина 0,5 см. и се изрязва с формички. Курабийките се пекат 10 минути, в предварително загрята фурна на 180 С фурна.

Накрая се декорират спрямо вашите желания и въображение!