Фантастични домашни десерти с бишкоти!

Обичате ли пухкави бишкоти? Знаем, че отговорът е да, затова побързахме да подсладим есента с няколко домашни бишкотени рецепти.

Тирамису с банани




Какво ви трябва

400 г бишкоти
2 ч.ч. кафе
1/2 кг маскарпоне
10 с.л. подсладено кондензирано мляко
200 мл. течна сметана
4 банана
1 ч.л. ванилия
10 с.л. какао

Как да го приготвите

Разбийте маскарпонето с миксер и постепенно добавете към него кондензираното мляко, но внимателно, за да не се втечни. 

Разбийте сметаната в отделна купа, а след това бавно започнете да прибавяте към останалия крем. Пасирайте четерите банана и след това прибавете и тях, плюс ванилията. Разбърквайте с помощта на шпатула, докато се получи еднородна смес. 

В широка тава започнете да редите бишкотите, като преди това ги потапяте съвсем за кратко в кафе. Разпределете върху тях половината от крема. След това наредете втори ред бишкоти и отново крем. Най-накрая поръсете с какао и поставете в хладилник, за да се охлади добре, по възможност за цяла нощ. 

Бишкоти, пълнени с крем маскарпоне

Какво ви трябва

8 бишкоти
200 мл. цедено кисело мляко
6 с.л. маскарпоне
1/2 ч.ч. захар
За украса
2 с.л. течен шоколад
1 ч.л. прясно мляко 
Как да ги приготвите
Смесете цеденото кисело мляко и маскарпонето и разбъркайте добре, може и с миксер. Намажете бишкотите с крема и ги слепете, а след това подредете в чиния.  
В малка купичка смесете течния шоколад и прясното мляко. Разбърквайте  с вилица, докато млякото и шоколадът се смесят и се получи по-течен шоколадов сос. Залейте с него бишкотите и оставете за малко в хладилник, за да се стегнат. 
Още на стр. ii