Домашен пъпешов сладолед

Този домашен пъпешов сладолед се приготвя сравнително лесно и с малко съставки.

Какво ви е необходимо:
За 8 порции:
– Около 500 г почистен и нарязан на парченца пъпеш
– 3 жълтъка
– половин чаша захар
– 1 чаша пълномаслена сметана
– 1 лъжичка ванилова есенция за готвене
1. Почистените и нарязани парчета пъпеш сложете в блендер или кухненски робот, за да получите кремообразна смес.
2. В отделна купа смесете жълтъците със захарта и също миксирайте, докато получите гладка светложълта смес.
3. В друга купа, бийте сметаната докато се сгъсти – трябва когато я бъркате и извадите прибора, от текстурата да остават стърчащи “връхчета”. След това добавете към сметаната сместа от жълтъците и захарта, като разбърквате. 
4. Добавете и пюрето от пъпеш и есенцията и смесете всичко до получаване на хомогенна текстура. Приберете сместа в покрит съд във фризера.
5. Оставете да се замрази поне 4 часа, или през нощта.
Можете да поднесете сладолета граниран според вкуса ви, а ние бихме препоръчали няколко малини и листенца свежа мента!
Опитайте и тези свежи летни рецепти от MissBloom!

Супер лесният ягодов сладолед на Джейми Оливър
Време за баркекю: аспержи на грил с прошуто
Ароматно боле със сезонни плодове
Лимонада с череши