Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло

Този лесен пудинг, традиционен десерт за британците, може да поднесете с яйчен крем или сметана.

Необходими продукти:

5-6 филии бял хляб, намазан с масло
4 с.л. сушени плодове – стафиди, например
2 с.л. захар
1 с.л. мармалад или кайсиев конфитюр
2 яйца
2 чаши мляко

Начин на приготвяне:

Намаслете тавичката за печене. Нарежете хляба на триъгълници. Смесете захарта с плодовете. Подредете намасления хляб и плодовете със захарта на пластове, най-отгоре намажете с мармалада. Разбийте яйцата и млякото и излейте сместа върху хляба. Оставете да се накисне за час. Изпечете на предварително затоплена фурна, на 150 градуса за час, докато хване златиста коричка и млякото и яйцата са готови.

Сладки ванилови кексчета
Вкусен десерт: шоколадово брауни
Как да си приготвим най-полезните домашни бисквити?