Тестваме за вас… новите маски на Garnier

Ако наскоро сте попаднали на снимка в Instagram, на която някоя звезда се приготвя за червения килим, със сигурност сте се запитали каква е тази мания по маските, които приличат на лист хартия. 

Така наречените Tissue Masks са любими на beauty блогърите и както много тенденции при красотата, водят началото си от Корея. Иновацията от Изтока вече е много популярна и у нас, а новото предложение на Garnier със сигурност ще зарадва дамите, любителки на този тип терапия.

Козметичният гигант пуска на пазара серията Garnier Moisture + Tissue Mask, съставена от три вида маски, предназначени за нуждите на различните типове кожа. Те носят имената Freshness, Comfort и Aqua Bomb, като общото между тях е че и трите хидратират в дълбочина, оставяйки кожата мека и видимо по-свежа.

Нашият екип имаше възможността да действа и трите маски, а сега споделяме впечатленията си с вас.  

“Спрях се на Comfort – розовата маска за лице за суха и чувствителна кожа от серията Garnier Skin Active Moisture, която е с глицерин, хиалуронова киселина и екстракт от лайка, тъй като те действат не само хидратиращо, но и успокояващо,” казва Ася Иванова, лайфстайл редактор в Miss Bloom. “Именно от това се нуждае моята кожа, която след зимата е изключително суха и раздразнена заради ниските температури и вятъра. Маската е доста удобна и приятна за употреба. Единственият дискомфорт за младите и забързани дами е, че трябва да стоят неподвижно в рамките на 15 минути, защото има риск да падне. След този период от време кожата наистина е станала доста по-мека и освежена. Предполагам, че истинският ефект ще се усети след едномесечно използване на продукта.”

Благомира Василева, мениджър реклама в Miss Bloom, заложи на Aqua Bomb – синята маска за лице с екстракт от нар и хиалуронова киселина. Продуктът е специално създаден за нуждите на дехидратираната кожа, като освен, че я подхранва и ревитализира, намалява и фините линии. “Това, което най-много ми хареса в маската е начина на нанасяне – много лесен и удобен. Ухае приятно свежо,” казва Блага. “Сложих я на лицето си и я оставих да престои малко повече от указаното в описанието време от 15 минути. Направи ми впечатление, че след употребата й кожата ми беше станала много гладка и мека. Изглеждаше свежа, отпочинала и бляскава.”

Зелената маска Freshness е изборът на модния редактор Йоанна Илиева. Обогатена е с хиалуронова киселина и екстракт от зелен чай, което я прави още по-хидратираща. Този комплекс освежава кожата и контролира лъщенето, затова я препоръчваме за дами със смесена и мазна кожа. “Хората смятат, че кожата, склонна към омазняване дори само в някои зони, няма нужда от хидратация, но това е грешно твърдение,” казва Йоанна. “Именно затова избрах маската Freshness, която използвах на предварително почистена кожа, след баня, когато порите са отворени и полезните съставки проникват в дълбочина. Моята кожа е от смесен тип, но тази зима забелязах, че на места е прекалено изсушена и дори се бели. Маската на Garnier я остави значително по-гладка и чиста, подготвяйки я за нанасянето на хидратиращия нощен крем.”

Кой вариант бихте избрали вие?