Трябва ли да посещаваме фитнес за лице?

Може би не трябва да тренираме само тялото си, но и лицето си. Новият път към красотата, който дерматолозите ни обещават да е ефективен е с помощта на фитнес за лице.

FaceGym е салон за красота, където се стремят да пресъздадат ефекта, който тренировката в залата има върху тялото ни, но върху кожата ни и с помощта на масажи. Техният фитнес за лице има интересни процедури, които обещават добри резултати.

Тайната на тези масажи се крие в техниките, които години насам се използват да стимулират кръвообръщението в лицето. Уредите пък използват радиовълни и вибрации, което подобрява силата на мускулите. Така, без да правим каквито и да е упражнения, всъщност постигаме резултати като от тренировка във фитнес, но върху лицето си.

Уредите, които се използват са на принципа на ролерите, които сега са толкова известни и доказано ефикасни. Едновременно с това масажистите използват серия от движения, които разделят на разтягане на мускулите и кожата, силова тренировка и кардио за лицето.

Защо да включим тонер за лице в ежедневната си грижа?

Дерматолозите отдавна са доказали, че масажите в тази област дават страхотни резултати. Това е така, защото подобряват окисляването на кожата и премахват ненужните течности, които водят до подпухналия вид.

Една процедура трае около 30 минути и след това структурата на лицето е много по-дефинира. Подчертани са скулите и брадичката, а умореният подпухнал вид е изчезнал.

7-те смъртни гряха в грижата за кожата

Някои от елементите от “тренировката” можем да правим и вкъщи с помощта на познатите дерма ролери или уредите, които марката е разработила – гимнастична топка за лице, нея можете лесно да я замените с коя да е гумена добре почистена топка, помпа за засмукване и серум с мултивитамини, който също може да замените с масло за лице, което по същия начин да улесни движенията.

Продуктите, за които си заслужава да похарчиш повече

Вижте как протича една сесия във фитнеса за лице във видеото по-долу: