Защо да включим тонер за лице в ежедневната си грижа?

Надали е нужно за пореден път да ви повтаряме колко важни са хидратацията и ексфолирането на кожата на лицето.

Но ако не пропускате тези стъпки и крайният резултат все още не е достатъчно задоволителен, вероятно трябва да добавите още един продукт към козметичния си арсенал – тонерът. Този продукт всъщност има мултифункционални свойства, като освен, че се бори с повехналия, нездрав тен (често причинен от натрупване на мъртви клетки), действа положително на дехидратираните зони. Проблем, с който дори дамите със смесена и мазна кожа са се сблъсквали поне веднъж.

Всъщност, тонерите имат много действия, а на пазара се предлагат продукти, които се фокусират върху един или повече проблеми: зачервявания, изсушаване, неравен тен, петна и т.н. В зависимост от нуждите на кожата ви, търсете тонер, който:

Ексфолира кожата  

Ако тенът на кожата ви е неравен, страдате от зачервявания или акне, за вас са тонерите със съставки, които отстраняват натрупванията от мъртви клетки. Дерматологът Ерин Гил казва, че тонерите, съдържащи в себе си алкохол, премахват излишното омазняване от повърхността на кожата и по този начин предотвратяват бъдеща поява на пъпки. Хубаво  да потърсите такъв, съдържащ в себе си плодови ензими с алфа-хидрокси киселини, които ексфолират, без да дразнят, както го правят например частиците.

Подпомага действието на другите продукти

Винаги използвайте тонер след измиващ продуктм за да се отървете от изостанали натрупвания от грим и замърсяване. Дерматологът Алиша Залка споделя, че нанасянето на тонер може да засили действието на други продукти, нанесени веднага след това. Така че ако искате да видите по-бързи и по-добри резултати от нощния крем, овлажняващ продукт или серум, подсигурете се с тази допълнителна стъпка във вечерния ритуал.

Овлажнява в дълбочина

Не търсете единствено тонер, който ексфолира, а такъв, който ще допълни овлажняващия ефект на крема и серума. Ако имате генетично суха кожа или се случва някои зони по лицето ви да се лющят, особено при смяна на сезоните, задължително се доверете на такъв продукт. Търсете тонер с хиалуронова киселина за най-добър резултат.