Трикове за красота назаем от заетите момичета

В един идеален свят всяка сутрин ще разполагаме поне с един час, в който на спокойствие да нанесем грима си, да изберем тоалет и да си направим прическа.

Но не е нужно да ви казваме, че нито една заета жена не си създава илюзията, че това изобщо може да се случи някога. Във времето преди работа обикновено балансираме между десетки други неща, а за ритуала за красота рядко остава достатъчно време.

Ето защо завиждаме толкова много на жените с перфектно оформена коса, блендиран до съвършенство фон дьо тен, бронзирани скули и червило, което изглежда така, сякаш би оцеляло не само след няколко чаши кафе и сандвич, но и след пътуване в космоса. 

Истината е, че за да изглеждаме добре в ежедневието си е нужно да се научим да multitask-ваме не само с всичките си задачи за деня, но и с beauty режима си.  Ето от къде да започнете:

Снабдете се със скраб, който върши двойна работа

В една лесна стъпка можете да ексфолирате и хидратирате кожата си. Това е тайната на скрабовете, които съдържат в себе си полезни масла. Те едновременно отстраняват мъртвите клетки и оставят кожата с приятен блясък и още по-приятен аромат.

Усъвършенствайте плитките

Небрежната плитка е спасение в дните, в които нищо не помага на косата ви, дори сухият шампоан. Не отнема повече от минута да сплетете косата си, а изглежда доста по-шик от усукания кок. И не се притеснявайте, ако тук-там все пак останат кичури, които стърчат непокорно – именно там се крие чарът на прическата.