Подтонът на кожата: Най-важният детайл преди избор на фон дьо тен

И ако това не ви говори нищо, ние сме тук, за да ви обясним какво точно представлява и защо е важно да го знаете, за да изберете правилния нюанс фон дьо тен. Нека разгледаме нещата от самото начало.

Фотография: Pexels.com

Колко пъти нанасяте фон дьо тен? Кожата ви придобива ли жълт или сив вид след това? Това означава само едно, а именно, че нюансът на фон дьо тена придобива конкретен цвят, защото не съответства на тена на кожата ви.

Фотография: Pexels.com

Какъв е подтонът на кожата ви и как да го откриете?

Кожата има два тона: повърхностен и подкожен. Възможно е и двата да принадлежат към една и съща категория, което означава, че повърхността може да бъде топла, а подтонът да бъде студен.

Фотография: Pexels.com

И ако повърхностното се научава лесно, тъй като виждате в огледалото, има няколко малки и лесни трикове, с които да откриете „скритото“.

Просто погледнете вените си. Сини ли са или зелени? Ако са сини, вие принадлежите към категорията на студените подтонове. Така, че както разбирате в момента, зеленото означава, че спадате към топлите такива.

Фотография: Pexels.com

Какво означава да имате топъл тон?

Тенът на кожата ви има цветни „нотки“ на жълто, златно и прасковено. Това означава, че гримът с кафяви, златни и медени нюанси ви ласкае и е най-сигурният избор.

Фотография: Pexels.com

Какво означава да имате студен тон?

В тази категория преобладаващите цветове са синьо и розово, което означава, че що се отнася до грима, преминавате към специфичните нюанси както за очите, така и по скулите.

Фотография: Pexels.com

Какво означава да имате неутрален тон?

Неутралният тон не е нито топъл, нито студен. Той е точно по средата. И вие сте късметлии, защото всички цветове са идеални за вас. Всеки нюанс, независимо дали е топъл или студен, допълва перфектно тена на кожата ви.

Фотография: Pexels.com

Как да изберете правилния фон дьо тен в зависимост от подтона на кожата ви?

Избраният от вас продукт трябва да е същият тон като вашия подтон. Ако имате студена кожа, фон дьо тенът ви трябва да има точно този тон. Същото важи и ако имате топъл или неутрален такъв.

Фотография: Pexels.com

Ако е топъл, основата трябва да съдържа златисто и жълто. В студено време тя трябва да има син или розов нюанс.

Продуктите имат буквички върху опаковките си – C /студено/, W /топло/ и N /неутрално/. Детайли, който правят нещата много по-лесни.

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Vampy Lips: Как да комбинираме най-изтънчения и тъмен цвят червило?