Не вярвайте на тези факти за грижата за кожата!

Голяма част от нещата, които се спекулират за грижата за кожата, често се оказват грешни. Затова събрахме част от най-популярните митове.

Ще се учудите колко често правим грешки в грижата за кожата, без дори да разбираме. Ето какво вероятно сте чували и защо то е грешно.

Мит № 1: Количеството продукт да се побира на върха на пръста ни

Това е съвет, който започна от грижата за косата, защото много хора прекаляват с балсама, и някак си тази практика се прехвърли и при продуктите за кожа. Но всъщност повечето кремове, които използвате, са ни нужни в малко по-голямо количество. Трябва да избираме колко хидратиращ продукт да слагаме според нуждата от него. Ако кожата ви е много суха, няма как 1 грам крем да е достатъчен за цялото лице.

Разбира се, това не значи да използваме и прекалено много. Трябва да почувстваме, че кожата ни се успокоява и не се опъва повече, но след това трябва да спрем с продукта, за да не запушваме излишно порите.

Мит № 2: Тонерът е задължителен

Има много продукти на пазара, които елиминират нуждата от тонер, и добавянето му в тези случаи е просто ненужно. Консултирайте се с козметика си дали кремовете, които използвате, имат нужда от нанасянето на тонер преди тях, или не.

Трябва ли да посещаваме фитнес за лице?

Мит № 3: Кърпичките за грим са най-добрите в почистването на лицето

Вече има много начини за дегримиране и мокрите кърпички са далеч от най-добрия метод. Особено за хората страдащи от свръхпигментация използването на този тип продукти е много вредно.

Вместо това опитайте с мицеларна вода и довършете с измиващ продукт.

Мит № 4: Цената е единственият ориентир за качество

Има някои продукти, които дори по-евтини се оказва също толкова, ако не и повече, ефективни. Разбира се, в голяма част от случаите инвестицията е нужна, но не винаги.

Продуктите, за които си заслужава да похарчиш повече

Мит № 5: Няма нужда да отиваме при дерматолог

Дори и да нямате съмнения по отношение на здравето на кожата ви, посещението при дерматолога е нужно. Мислете за него като за доктор за кожата, и също както при нормалния доктор, трябва да имаме профилактичен преглед и при него поне веднъж.

Дерматологът може да ви каже повече за нуждите на кожата ви и неща, които не сте предполагали, че трябва да правите в грижата за нея.

Кога трябва да изхвърлите козметиката си?

Основни и лесни грижи за красиво деколте

tips