Правилният начин за нанасяне на коректор

Този любим наш помощник се оказва много ценен съюзник както при изравняване на тена, така и при прикриването на малки или пък големи несъвършенства.  Стига да знаем как да го използваме правилно, разбира се.

Ако смятаме, че работи срещу нас и не можем да се противопоставим на класическия „панда“ ефект, вероятно правим нещо грешно. Но няма непоправими неща, за щастие.

Днес разглеждаме краткото ни ръководство за правилно поставяне на коректор. Какви трикове трябва да знаем и как да ги приложим по 100 % ефективен начин? Нека научим заедно сега.

Фотография: Pexels.com

Как да нанесем коректор – с пръсти, гъба или четка?

Започвайки от нулата, ще видим как се прилага правилно коректорът върху кожата ни. Има няколко подходящи метода и изборът на най-удачният от тях не е никак лесен. Да кажем, че отговорът е: зависи…

С пръсти можем да смесим възможно най-добре, като разчитаме и на топлината на кожата ни, която разтапя и разрежда продукта по-добре. Друг много правилен метод е използването на добре познатата ни гъба. Тази, която стана вирусна от известно време. Нейната форма е идеална за достигнане до всяко ъгълче на окото, гарантирайки оптимално нанасяне без следи.

Фотография: Pexels.com

Как да нанасяме коректора, за да прикрием всички несъвършенства?

Ами ако не искаме да преминаваме през зоната на очите, а ни е нужен просто, за да прикрием малки бенки по лицето си? В този случай е задължително да използваме специална четка. И то такава с мек косъм, която лесно да нанесе продукта по кожата ни. Количествата трябва да са минимални за максимална прецизност.

Фотография: Pexels.com

Как се прилага коректорът за тъмни кръгове под очите?

Ах, тези тъмни кръгове, определено продължават да ни бъдат врагове. Но как да ги премахнем с помощта на коректора? Трябва да признаем, че не е лесно, особено ако фокусираме всичко върху един продукт.

Всъщност, за да изчезнат тези досадни тъмни ореоли под очите ни, трябва да постигнем поне две стъпки. Първо, нека се намесим в цвета на зоната, скривайки обезцветяването и петната по кожата. След това, нека балансираме крайния резултат – правейки го хомогенен с тена ни.

Това можем да постигнем с коректор, който изравнява кожата ни. Най-доброто решение в тези случаи е да заложим на палитра, която съдържа всички необходими изисквания.

Фотография: Pexels.com

Коректор или фон дьо тен? – Мистерията е разкрита

Друг голям въпрос, който ни измъчва е: трябва ли коректорът да се нанася преди или след основата? И тук твърденията стават толкова противоречиви. Нека го кажем така: ако трябва да прикрием особено очевидни тъмни кръгове, по-добре е първо да нанесем коректора, както обяснихме малко по-нагоре, а след това и основата.

А ако коректорът ни е нужен само за изравняване на тена на кожата, прикривайки някои несъвършенства тук и там, можем да го нанесем след фон дьо тена. За да спестим време и да премахнем всякакви съмнения, трябва да се съсредоточим въдху фон дьо тен с коректор.

Фотография: Pexels.com

Как да фиксираме коректора?

Една основа винаги трябва да е фиксирана и коректорът не е изключение. Е, как да го направим обаче? Истината е, че един воал пудра е достатъчен. Пигментите на този продукт се свързват с тези на коректора, гарантирайки изключителна фиксация, която ще направи грима ни безупречен. Нанася се с мека четка или специална гъба.

Фотография: Pexels.com

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Фокусът е върху зеленото тази есен