Фокусът е върху зеленото тази есен

Зеленият цвят, изведен на преден план от Gen Z, в маслинени, горски и флуоресцентни тонове, се затвърждава като най-популярната тенденция за предстоящата есен на 2022 г. И ако си мислите, че любопитното зелено е цвят, който не отива на всеки, ние ви даваме възможност да промените решението си.

Защото няма по-универсален цвят в грим тенденциите и маникюра в момента. Истината е, че голяма част от хората са по-привлечени от този цвят, защото напомня на природата и е по-екологичен и уважаващ планетата.

Фотография: Pexels.com

Но нека разгледаме и появата на т.нар. генерация Z, както и на марки като Bottega Veneta и Balenciaga. Все пак те са тези, които превърнаха зеленото в ярък и съвременен цвят, карайки ни да го оценим и да погледнем на него с изцяло нов поглед.

Така че, да, по отношение на красотата, зеленото ще се превърне в новото розово, и няма да ни измори толкова лесно. Ако вече се замисляте дали тъмнозеленото или нюанс на лайм зеленото е по-подходящ за вашия тен, не се притеснявайте. Със сигурност съществува правилния тон за всеки един от вас.

Фотография: Pexels.com

Необходимо е само да имате търпението да експериментирате. Най-носталгичните със сигурност ще копнеят за светло и ярко зелено в стил Y2K. А тези, които искат да бъдат модерни, но без да прекаляват, ще изберат цвят маслина или шам фъстък.

Е, в тази връзка събрахме най-стилните тенденции, забелязани във фийда на знаменитостите в Instagram. Предизвикваме ви да не се поддавате лесно на зелената нотка, която ще бъде буквално навсякъде и то съвсем скоро, но сме почти сигурни, че няма да успеете.

Фотография: Pexels.com

Пробвахте ли вече зелен хайлайтър?

За социалната платформа TikTok хайлайтърът в нежно ментово зелено е най-голямата бюти изненада на есен 2022. Определено придава лек, но доловим галактически щрих на лицето. Целта му обаче не е да коригира зачервяванията и несъвършенствата, както прави зеленият коректор. Тук по-скоро става дума за подчертаване на по-топлите тонове на кожата, които ще видите след нанасяне на продукта.

@blendedbymaddyh Was not expecting THAT 🙌🏼 #GameTok #rembeauty #arianagrande #rembeautybyarianagrande #chapter2 #eyeshadow #makeupreview #fyp ♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy

Грим хитът е в зелено също

Модните ревюта и “street” стилът на It-момичетата говорят сами по себе си. Докосването със зелено около очите веднага озарява погледа. Накратко, не се страйувайте да се забавлявате.

Зелено по ноктите

Преди дори да говорим за есенните тенденции, Селена Гомес и нейният доверен майстор на ноктите Том Бачик въведоха изцяло нов тренд, наречен „Dirty Martini Manicure“. Или по-друг начин казано, остри нокти или такива с форма на бадем, които са перфектно лакирани в ярко маслинено зелено.

Но зелената тенденция не приключва до тук. Френският маникюр винаги е актуален, както ни показа и Приянка Чопра. Можете да опитате също и ярко тюркоазено, а защо не и горското зелено на Кендал Дженър, подходящо за всяка визия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кендал Дженър и нейната рутина преди сън