Да се погрижим за красотата си преди плажа

Ако сте от редките жени, които поддържат перфектна визия през всички сезони на годината и нямате нужда от нищо повече от един парфюм, преди да заминете на почивка, браво! Ако обаче не се припознавате в описанието, значи сте попаднали на правилното място.

В динамичното ни ежедневие и в стремежа си да сме добри домакини, перфектни майки и успешни в работата си, почти не остава време да си обърнем подобаващо внимание и да сме с изряден външен вид. Ваканцията обаче наближава и е време да предприемем необходимите мерки, за да се чувстваме комфортно на плажа. Ето нашият план как да постигнем бързи резултати!

Две седмици до почивката – оправете краката
Все повече се изненадваме колко пренебрегвана част от визията на една жена е педикюрът. Моля ви, не правете тази грешка и веднага се заемете с ноктите на краката. Необходимо е да го сторите поне две седмици преди своята почивка. “Това, което хората често не разбират е, че правилните продукти, използвани по правилния начин наистина може да трансформират краката ви. Например, важно е ноктите винаги да се пилят преди да влезете под душа”, обяснява пионерът при медицинският педикюр Маргарет Дабс. Тя съветва винаги да мажем краката с по-мазен крем. “Имайте предвид, че кожата на краката е 12 пъти по-дебела от тази на останалата част от тялото – лосионът за тяло просто няма да ви свърши работа”, добавя Дабс.

15 неща, които да сложим в куфара си за ваканцията

Седмица преди почивката – освежете косата и лицето
Три дни до една седмица преди пътуването ви е време да освежите косата. “Нюансът на гривата ви ще изглежда далеч по-добре, след едно измиване с шампоан”, казва Ели Хънт, старши колорист на Daniel Galvin. “Аз винаги бих препоръчалa да подкъсите косата точно преди път, защото това ще ви помогне тя да изглежда перфектно. Излагането на слънце и времето, прекарано в басейна или в морето, ще определи дали ще се наложи другo подстригване при завръщането ви.” Ако отивате в много горещ и слънчев район, задължително защитете своята грива. “Използвайте балсам, ако ще да е и влизате във водата”, казва Хънт. “Носете и шапка, която да покрива косата. Слънцето, хлорът и морската вода изсушава косъма и го лишава от необходимата влага.”

Ако имате намерение да освежите лицето преди почивката си, сега е моментът. “Добре е да се погрижите за лицето преди почивката. Опитайте микродермабразио”, казва козметикът Вайшали Пател. “Порите се почистват, масажът премахва излишната течност, подпомага кръвообращението и оставя кожата стегната, сияйна и гладкан, отстранявайки мъртвата кожа. Идеалното време за тази процедура е преди да се сдобиете с тен.“