Новият тренд в грима – сапунени вежди

Макар и трендът да се появи зпрез 2016, сега хаштагът “сапунени вежди” набира огромна популярност в бюти средите.

Да, звучи нереално – сапунът да бъде част от грим рутината ни, но изглежда бюти гурутата намериха как да включат и него към новите странни тенденции.

Отдавна са на мода веждите с естествен вид и дебел косъм, затова и все повече дами ги оставят да пораснат, без да ги скубят, за да може после единствено да ги запълват и фиксират с гел за вежди. Но се оказва, че обикновеният сапун може да се използва вместо фиксиращия продукт.

Всъщност много жени казват, че когато използват сапун вместо гел за вежди, постигат много по-естествена визия, която не се разпада до края на деня и не дразни въобще кожата им.

Единственото, което ви трябва е най-обикновен твърд сапун и четка за вежди, тип спули. Намокряте четката съвсем леко и я натърквате в сапуна, след което разресвате веждите си и ги фиксирате, както обикновено.

Внимавайте да не използвате твърде много от сапуна, защото това ще оцвети веждите ви.

Най-важните съставки в козметиката според възрастта

Подобен трик можем да приложим и с лак за коса, като просто напръскаме четката, преди да я използваме. И двата варианта са много удобни и лесни, а едновременно с това ще ни спестят пари от продукти за вежди.

Правилният начин да използваме продукт за термозащита на косата

Сгъстяване на веждите с натурални средства

tips