Сгъстяване на веждите с натурални средства

Ако сте имали нещастието да бъдете тийнейджъри през 90-те или първото десетилетие на новия век, то почти със сигурност веждите ви са пострадали от този факт.

Не е нужно да ви напомняме, че модата тогава не беше милостива към естествената форма на веждите ни. И много от нас са правили грешката да се увлекат прекалено с пинсетите. Проблемът? Често пъти премахнатите косъмчета не порастват толкова гъсти, колкото на нас ни се иска. А коригирането на формата на веждите се оказва истинско предизвикателство.

Точно както и при растежа на косата, има няколко натурални средства, които могат да подпомогнат растежа на веждите. Разбира се, за да видите резултат от тях, трябва да им дадете поне един месец, за да подействат. И тъй като повечето от тези терапии се правят с масла, дамите със склонна към акне кожа трябва много да внимават да не прекалят с използването им.

Бадемово масло

Богатото на витамини A, B и E бадемово масло е невероятен продукт, когато стане дума за стимулиране на растежа на космите. За да го използвате върху веждите, нанасяйте по няколко капки върху памучен тампон и минавайте с него сутрин и вечер.

Перфектните вежди са оформени според формата на лицето

Обиковен вазелин

Ако попитате вашата майка или баба, несъмнено ще ви каже, че в шкафчето й с лекарства се крие едно такова бурканче. Вазелинът е много хидратиращ и ще предпази веждите ви от изсушаване. Да, дори техните косъмчета могат да се дехидратират, точно като тези на косата ви! Въпреки това, внимавайте с вазелина, тъй като той е с по-тежка консистенция от останалите масла в този списък. Използвайте го веднъж или два пъти седмично.

Зехтин

Това мултифункционално масло има широко приложение и в beauty ритуалите ни: можете да го използвате за всичко от почистване на лицето до маска за коса. Точно както бадемовото масло, зехтинът е богат на витамини А и Е, ето защо стимулира растежа на косъмчетата. Масажирайте веждите си с 1-2 капки два пъти седмично, оставете да попие, а след това изплакнете добре.

Кокосово масло

Нали не мислехте, че този списък ще мине без любимото ни кокосово масло? Наскоро писахме, че то е много полезно за косата, тъй като има свойството да проникне във вътрешността на косъма. Можете да го нанасяте за подхранване и уплътняване на веждите, отново веднъж или два пъти на седмица.

Рициново масло

Това масло може да се похвали с високо съдържание на протеини, витамини и антиоксиданти. Правете маска на веждите си с него всяка нощ, като го оставите да постои около 30 минути, а след това нежно отмиете с хладка вода.

Молив, сенки или гел: какво да използваме за перфектни вежди?

Алое Вера

Силно хидратиращото алое вера може да се използва за много beauty нужди. За разлика от другите неща в този списък, то не е мазно и е чудесна опция в случай, че кожата ви страда от акне или има склонност да се омазнява. Нанасяйте вечер и отмивайте сутрин за най-добри резултати.