Трите най-големи грешки на жените с тънка коса

Тънката коса обикновено е крехка, чуплива, трудно задържа обем дори и след професионален сешоар.

Ако и вашата коса има фин косъм, това са трите грешки, които е важно да избягвате:

1. Прекалявате с количеството продукти

Тънката коса не понася обилни количества балсам, пяна, лак и въобще всякакви стилизиращи кремове и спрейове. Ако един продукт не ви действа добре, пробвайте с по-малко количество и бъдете особено внимателни с продуктите без отмиване.

Разтривайте по капка-две в дланите си и с леки поглаждащи докосвания разпределяйте по дължините, но винаги далече от корените.

Тънката и фина коса лесно се утежнява и сплесква под тежестта на прекаленото количество продукт, а по-плътните и мазни текстури направо съсипват вида й. В този ред на мисли – избягвайте на всяка цена стилизиращите вакси. Залагайте повече на спрейове.

2. Не знаете как да я изсушите правилно

Правилото е просто: повдигате косата и движите в посока, обратна на растежа на косъма. Ако я оставите да изсъхне сама, вероятно ще е бухнала за половин час, малко след което вече ще е залепнала като каска за главата.

Сушенето с наведена напред глава помага. А ако не искате да използвате сешоар непрекъснато, Нина Добрев често използва този трик, при който косата изсъхва сама на въздух, но й се придава страхотен обем! Ами, обичаме си го това момиче.

3. Когато подстрижката работи срещу вас

Ако косата ви е наистина тънка, простете се с идеята да развявате кичури като на русалка. И се примирете, че ще изглеждате най-добре с коса около раменете.

Ако ви отива по-къса – идеално! Но правилото е категорично: тънките кичури губят още и още от плътността си с всеки допълнителен сантиметър.

Когато косата е суха и увредена, има решение