Тренираме косата си да се омазнява по-малко?

Колкото по-често мием косата си, тя толкова по-бързо се омазнява отново. Как да се измъкнем от омагьосания кръг?

Според някои фризьори и стилисти, ако малко по малко намалим честотата на миене и изберем правилните продукти за коса през този период, резултатът накрая ще бъде по-малко омазняване и цялостно по-здрав и красив косъм.

Дали наистина е така? Фризьорът Род Аркър се опитва да отговори. 

Според него, тази стратегия може да даде временни резултати, но в никакъв случай не може да се превърне в решение на проблема в дългосрочен план. Скалпът ни няма памет, затова дори и на момента да проработи почивката от многото продукти, след време омазняването отново ще се завърне.

Затова Род препоръчва независимо какво е времето навън да продължим да си мием косата през ден или два, но да се съсредоточим върху това какви продукти използваме. Ако косата ни е естествено по-мазна, можем да вмъкнем в рутината си веднъж седмично по-силен почистващ шампоан. Останалите продукти също трябва да са внимателно подбрани.

Трябва да помним обаче, че ако на етикета на някой балсам пише “за мазна коса”, това не означава, че е най-добрият за вашите нужди. Консултирайте се с фризьора си за това кои продукти според него ще са най-подходящи за вас.

Как да намалите омазняването на косата си

Три дни с перфектна коса, без да я мием