Тайната на перфектните къдрици

С маша, преса или ролки – перфектните къдрици трудно се постигат. Но с този малък трик можем да направим прическата си не само красива, а и дълготрайна.

Повечето пъти ни отнема много време да стоим пред огледалото, за да създадем перфектните къдрици. И накрая дори не издържат достатъчно дълго.

Решението на този проблем се оказа един малък и много прост трик. Фризьорите и стилистите го знаят от години, но ето, че тайната им вече е разкрит.

Задължителният продукт за всеки тип коса

Изисква се единствено една допълнителна стъпка към типичната ни рутина за къдрене на коса. След като сме извили къдрицата, трябва да я захванем с помощта на клипове за коса от така наречения “патешки тип”.

Можем да изберем да го правим след всяко едно навиване, докато кичурът е все още топъл. Слагаме клиповете веднага и ги държим така, докато не приключим с къдренето на цялата коса. След това ги махаме по същия ред, по който сме ги сложили.

Златните правила на жените с къдрава коса

Друг вариант е да накъдрим първо цялата коса и след това да сложим клиповете, да напръскаме с лак за коса и тогава да ги пуснем. Това е и избраният метод, който ще видите в клипа по-долу.

Не се притеснявайте, че в началото ще изглеждат твърде неестествено – можете да разрошите готовите къдрици или да ги разрешете. Така те ще спаднат леко и ще имат завършен вид.

3 прически, които ще са актуални и през 2019

tips