“Разтапящ се цвят” – нов тренд в косите тази есен

Когато балеажът срещне омбрето се ражда най-горещата тенденция при косите тази есен – разтапящият се цвят. 

По-светлите кичури винаги ще си останат на мода, тъй като са най-лесният начин да внесете промяна във визията си, без коренно да променяте цвета на косата. И през годините сме виждали десетки различни варианти на тяхното изпълнение: русите кичури от началото на десетилетието, преливащите омбре нюанси в краищата, карамелените отенъци, постигнати чрез балеаж. Последната техника на боядисване разчита по малко на всички останали и носи красивото име “разтапящ се цвят”.

Класически прически, които винаги са на мода

Чад Кениън, коафьорът на актрисата Ашли Тисдейл, използва техниката, за да създаде по-мека и плавна преливка на различните цветове в косата й. 

“Обикновено използвам балеаж, за да боядисам цялата коса, завършвайки с по-светли и плавно преливащи кичури към краищата. След това се връщам и избирам нюанс, който е някъде между истинския цвят на корените и този на балеажа, за да ги слея,” казва Чад. “По този начин разликата не изглежда толкова рязка. Техниката придава дълбочина на цвета и го прави по-свеж, а дамата, която го е избрала – по-младолика.”

9 домашни терапии, които ще върнат силата на изтощената коса

С други думи, “разтапящият се цвят” е подходящ за всички, които харесват постепенно изсветляващата към краищата коса, но се притесняват от резките разлики между различните цветове. Техниката не е ограничена единствено за брюнетки, избиращи карамелени и руси нюанси за своите гриви, дори напротив. В галерията ще видите как изглежда, когато е използвана върху различен тип коси и с различни цветове боя! 

Снимки: Instagram