9 домашни терапии, които ще върнат силата на изтощената коса

Пътят към красивата коса често минава през кухнята. 

Макар наистина да е важно с какво се храним и дали тялото ни получава достатъчно количество полезни вещества и витамини, критични за красивата кожа, коса и нокти, в случая не говорим за здравословен режим, а за домашните терапии, в които главни герои са нещата, които се откриват във всеки хладилник и кухненски шкаф.

Със сигурност знаете не една и две рецепти за маски за коса, приготвени у дома, предадени ви вероятно от вашите майки и баби, а защо не и научени от някоя звезда, която също разчита на тях за здрава и сияйна грива? Днес ви представяме най-добрите съставки и най-добрите терапии с тях, които ще дарят косата ви с блясък, еластичност, ще я направят по-здрава, а също така ще я почистят и подхранят в дълбочина.

Косово масло

Сухата коса е често срещан проблем при много жени. Склонна към накъсване, без блясък и с блед цвят, тя има нужда от по-интензивно подхранване, за да се възстанови. Кокосовото масло има невероятните свойства да хидратира косъма в дълбочина, като същевременно е натурален продукт, който не съдържа химия и щади здравето й. За най-добри резултати използвайте маслото след баня, за да “заключите” влагата в сърцевината на косъма, като нанесете малко количество на пръстите, а след това го разнесете от дължините към връхчетата.

Терапия с яйца

Жълтъците са богати на полезни мазнини и протеини, което означава, че имат натурални хидратиращи свойства. Белтъците пък се справят с нежеланото омазняване и почистват нежно скалпа, благодарение на ензимите, които унищожават бактериите. Третирайте косата си с тях като смесите два жълтъка и 1-2 с.л. зехтин. След като сте я измили с шампоан, нанесете предварително приготвената смес, оставете да подейства за 5-6 минути и измийте с хладка вода. Веднага ще забележите, че косата ви изглежда много по-жива и блестяща, дори след първото третиране.

Любимите продукти за коса на редакторите

Чудодейното кисело мляко

Млечните продукти могат лесно да се справят с вредата, нанесена от мръсния въздух и прекаленото използване на стилизиращи продукти. За да използвате киселото мляко в грижата за красивата грива, просто го нанесете върху суха коса. След това я приберете в опашка или хлабав кок и оставете за около 20-30 минути. След това измийте както обикновено, с шампоан и балсам.

Алое вера и мед

Смесете равни части гел от алое вера, мед и любимия ви балсам за коса в купа. Количеството трябва да прецените сами, тъй като зависи от дължината на косата ви и нейната гъстота. С нежни масажни движения нанесете сместа върху косата си, покрийте с шапка за баня и постойте така в продължение на 5-10 минути. След това нанесете шампоан и балсам. С тази маска трябва внимавате, защото медът може да изсветли косата ви, затова ако тя е боядисана, то този тип третиране не е подходящо за вас.