Повече обем в косата веднага след сешоара – съвет от фризьорите

Мисията дълготраен обем става малко по-възможна с тези няколко трика, директно от арсенала на фризьорите.

Косата е най-големият източник на самочувствие на една жена, затова и непрестанно търсим по-ефективни начини да я стилизираме, да й придадем още обем и да я запазим здрава.

В голяма степен ключът се крие в правилното сушене, което май повечето от нас все някога сме правили грешно. Ето какво съветва по въпроса един професионален фризьор.

Бележка: дори да не сте добри в сушенето с четка и сешоар, тези трикове ще ви помогнат.

Не сушете веднага след миене

Честа грешка, която правим, най-вече заради забързаното ни ежедневие, е веднага да посегнем към сешоара след излизането от банята. Тогава обаче косата ни много лесно се къса и сушенето може да й навреди.

Същевременно това ни кара по-дълго да я оставяме под влиянието на горещата струя въздух, която я изсушава допълнително. Най-добре изчакайте, докато косата е на 70% суха, за да предотвратите увреждането на косъма.

Как да сушим косата си правилно без сешоар

Всеки начин за сушене е по-добър от традиционния

Според фризьорите всъщност най-често срещаният начин за сушене – когато сме изправени и просто оставяме на сешоара да си свърши работата, е най-вреден. Той не позволява на топлия въздух да достигне до всички части на косата и същевременно я залепя към скалпа, което ни лишава от всякакви надежди за обем.

Най-добре е да се сушим с главата надолу или пък легнали на легло с косата разпръсната над главата. Така повдигаме корените, позволявайки образуването на естествен обем.

Друг подходящ начин е с наклонена настрани глава като първо сушим косата, преметната на едната страна, после на другата.

Правете почивки

Въпреки че ако следвате първото правило, сушенето ви ще е значително по-кратко, пак е важно да не позволяваме косъма да е изложен на топлината твърде дълго. Затова ви съветваме да сушите косата си до момента, в който е съвсем леко влажна, след което да направите 10-минутна почивка.

През това време косата ще се изсушава допълнително и от въздуха, така че съвсем ще минимизирате времето със сешоара.

В този промеждутък е подходящо да нанесете продуктите за след баня – арганово масло или спрей за обем например.

Ако сте добри в техниката с изправянето с четка, най-добре е последната част от сушенето да отделите на нея.

Прикрепете косата си на кок след изсушаването

Когато вече напълно сте приключили с обработването на косата със сешоар, стилистите препоръчват да я срешете (за предпочитане с главата надолу) и да я омотаете на небрежен и отпуснат висок кок.

Пет грешки при стилизирането, които съсипват косата

Оставете косата така за 15 минути, за да създадете едри вълни. Това също ще направи прическата по-обемна.

Накрая отново разрешете косата си и се наслаждавайте на красивия обем.

Защо трябва да ексфолирате кожата на главата

tips