Как да сушим косата си правилно без сешоар

Никога не сме предполагали, че правим тези грешки, когато сушим косата си.

През лятото, предвид високите температури, последното, което ни се иска, е да използваме сешоар. Но ако решим да оставим косата си да изсъхне сама, често резултатът не изглежда толкова добър.

Ето как да променим това. С няколко изменения в рутината, косата ни ще изглежда в пъти по-добре след изсушаване.

Не използвайте кърпа

Много от нас сме добили навика да завиваме косата си с кърпа след баня.  Това всъщност заплита краищата на косата и води до накъсване. А ако към това добавим и подсушаване с триене, прическата става още по-увредена.

Вместо това веднага след душа само потупвайте краищата на косата, без да ги втривате, за да избегнете сплитане. Фризьорите даже съветват да не използваме кърпа, а стара тениска, за да е по-деликатна материята.

Добавете малко продукт

Това, че не се сушите с помощта на сешоар, не значи, че трябва да занемарите рутината си. Използвайте продукти за стилизиране на косата, както обикновено. През лятото е нужно да нанасяме и слънцезащита, което не трябва да забравяте и в този случай.

На пазара има и специални продукти, които помагат за сушенето на косата без сешоар, които ще са вашият най-добър помощник през лятото.

Не оставяйте косата просто така

Ако оставите косата ви да се суши от само себе си, без да сте я стилизирали предварително, тя ще се сплеска под тежестта на мокрия косъм и ще остане безформена. Освен това така сме изкушени да я пипаме и да си играем с нея, което също е много вредно, защото тогава текстурата е много по-уязвима и лесно можем да увредим косата си.

5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Вместо това си направете кок на леко изсъхнала коса или пък две френски плитки. Така когато пуснете косата си накрая и я разрешете, тя ще е много по-гладка. Само внимавайте да не задържите прическите за твърде дълго, освен ако не искате да си създадете къдрици.

Не се къпете преди лягане

Това е правило, което е по-добре да спазваме при всяко сушене на косата, но е още по-важно да го имаме предвид, когато не използваме сешоар. Както казахме, косъмът е много по-уязвим след къпането и лесно може да се увреди. А когато спим, косата ни се претърква във възглавницата и точно така се накъсва и начупва.

Най-добре е, ако имат тази възможност, да миете косата си след сън или по средата на деня.

Прически за най-горещите дни на лятото

Късата коса и силата на промяната

tips