По-бърз растеж на косата с домашен скраб

С тези рецепти за домашен скраб за кожата на скалпа, ще възстановим косата си от корените и ще стимулираме растежа й.

Трябва да се грижим за кожата на скалпа, както за всяка друга част на кожата ни. Затова и към измиването с шампоан и балсам трябва да добавим още една стъпка – ексфолиране. Ето и три подходящи рецепти за домашен скраб:

Рецепта за детокс

Този скраб е много подходящ за хората, които често използват продукти като лак за коса и сух шампоан. Те много лесно запушват порите на кожата и след това растежът на косата е по-бавен. За него използвайте:

1/4  хималайска сол

1 супена лъжица ябълков оцет

супена лъжица кокосово масло

5 капки ментов екстракт

1 супена лъжица мед

Как да намалите омазняването на косата си

Смесете съставките и разбъркайте. Нанесете една лъжица на мокра коса, нежно разтрийте върху скалпа и оставете така 5-10 минути. След което измийте с топла вода, шампаон и балсам.

Дълбоко почистващ скраб

Тази рецепта е лесна, но пък много лесно хидратира и подхранва кожата – с витамини А и Е, които се борят със свободните радикали и косопада.

Трябват ви по две супени лъжици морска сол, сок от лимон и зехтин. Смесвате всичко и по същия начин нанасяте върху косата.

Трябва да почистваме лицето си не един, не два, а три пъти

Подхранващ скраб със захар

Можете да използвате тази рецепта в ролята на ексфолиант и маска за коса. С нея ще се заздрави фоликулът на косъма и едновременно с това ще се предпазите от пърхот.

Трябват ви:

3 супени лъжици балсам за коса

по 1 супена лъжица кокосово масло, захар, мед и зехтин

Смесвате всичко това и с получената смес масажирате скалпа и след това нанасяте по дължината на косъма от сместа. След което можете да покриете косата с шапка за баня или найлонова торбичка, оставете да престои така 30 минути. След това измийте, както обикновено.

Дженифър Анистън издаде тайната на красивата си прическа

Каква е причината за пролетния косопад?