Нетрадиционната грижа за коса на Джиджи Хадид

Кокосовото масло, светият граал на домашната грижа за красотата, се оказа тайната за красива коса, в която се кълне Джиджи Хадид.

Натуралният продукт е любим на цял куп звезди: Блейк Лайвли и Кандис Суанпоул го използват като маска, която да върне хидратацията в изтощените от стайлинг и изрусяване кичури. Виктория Бекъм пък го смесва с бронзиращия лосион за тяло, за да постигне по-естествен и дълготраен ефект.

На какви естествени масла се доверяват звездите

Що се отнася до Хадид обаче, нейният подход е една идея по-нетрадицонен. Заради договорите си с редица компании, супермоделът няма право да променя нищо в прическата си. А заради натоварения график, косата й е подложена на непрекъснато сушене и стилизиране, което е пагубно за красотата й.

Ето защо, когато има няколко свободни дни, Джиджи нанася кокосово масло върху кичурите си и го оставя да седи по 2-3 дни. Вярвате или не, но не преувеличаваме!

“Не ми е позволено да правя каквито и да било експерименти с косата си. Ето защо, единствената ми цел е да я поддържам здрава,” казва калифорнийската красавица пред списание W. “Когато почивам, нанасям върху нея кокосово масло, а след това просто я прибирам в кок и не я мия. Нося я така с дни – с кокосовото масло и вързана.” 

8 beauty продукта, които можете да замените с кокосово масло

Терапията на блондинката звучи доста по-различно от традиционните 20-30 минутни домашни маски с които сме свикнали. Но на теория, косата й наистина би трябвало да получава в пъти повече хидратация и още от полезните свойства на кокосовото масло.

Хадид има още един съвет относно този тип терапии – когато измивате косата си след третиране, не я мокрете предварително. “Първо нанесете шампоан, след това отмийте, а след това отново нанесете шампоана. Ако първо я намокрите, шампоанът няма да достигне до омазняването по косъма и корените, а косата ще си остане мазна.”