Блейк Лайвли поддържа косата си перфектна с кокосово масло и солена вода

Русата коса на небрежни, сякаш разпилени от морския бриз вълни, е запазената марка на холивудската прелест Блейк Лайвли.

Никак не е случайно, че актрисата, извоювала си място в сърцата на зрителите с образа на разглезената безумна романтичка Серина Ван Дер Уудсън, успя да впечатли един от най-желаните холивудски ергени Раян Рейнолдс. И така вече години, в които двамата се радват на щастлив брак и живот далеч от светлината на прожекторите. 
Блейк не е от актрисите, които афишират личния си живот, но затова пък няма проблем със споделянето на своите тайни за красотата! Впечатляващата коса на актрисата е причината да стане едно от лицата на L’Oreal, редом до Ева Лонгория, Айшвария Рай и Фрида Пинто. Оказва се обаче, че когато не трябва да ѝ бъде правена прическа за някоя роля, Блейк просто не прави нищо с русите си кичури. 
“Изсушавам косата си почти докрай, трябва да е съвсем съвсем леко влажна. След това ѝ слагам много малко пяна за коса и я хващам в стегнат кок тип “балерина.” Така се получават съвсем натурални, едри вълни. Но косата ми по начало не е абсолютно права и може би това е причината да стои така.”
Откакто стана известна с ролята си в “Клюкарката”, Блейк ни е позната с руса коса, но за последния ѝ филм трябвало да се боядиса малко по-тъмна. И тъй като края на снимките съвпаднал с появата ѝ на тазгодишния бал на Института по костюмите Met Gala, Блейк трябвало бързо да се върне към нормалния си цвят. 
“За Met Gala бях малко по-руса от обикновено, но по принцип не обичам косата ми да е обезцветена чак до корените. Не говоря за кичури тип омбре, просто харесвам да имам за основа натуралния ми цвят и след това да започват по-светлите тонове. Това е доста добър натурален начин да поддържаш такъв цвят.” 
Още на стр. ii