Най-модерната прическа за лятото и как да я постигнем за всеки тип коса

Най-често срещаната прическа за плажа все още остават морските вълни в косата.

Морските вълни всяка година се оказват на мода през лятото. Но понеже небрежният вид на къдриците се постига по-трудно за някои типове коса, днес ви предлагаме няколко различни начина да копирате прическата и вие.

Най-важните фактори за постигането на тази визия са продуктите за стилизиране, които използваме, както и уредите.

Тайната на неустоимите вълни в косите това лято

По-често виждаме съвети да използваме дебела маша или пък преса, за да създадем небрежни едри къдрици. Това е по-удобен вариант за жените с по-дебел косъм, чиято коса по-трудно се обработва. За дамите с по-къса подстрижка също е добър вариант да използват уред, защото ще ограничи бухването на косата, а и се постига за много кратко време.

След топлинната обработка можете да напръскате косата си със спрей, който дава допълнително текстура или с подобен diy вариант – вода със сол.

Прилагаме видео по-долу за примерна техника, която да използвате за създаването на къдриците.

За дамите с по-тънка коса, които искат да пощадят косъма от високите температури на пресата и машата, е по-добър вариант да използват различна техника. Можете да сплетете или вържете на кок косата си, когато е леко влажна и да преспите така. На сутринта с малко допълнително стилизиране с продукти за коса, ще имате перфектните морски вълни в косата.

Тайната за френски шик в косите

Вижте примерно видео по-долу как да оформите прическата си с този метод.