Тайната на неустоимите вълни в косите това лято

Така наречените “beach waves” водят началото си точно от плажа и в натуралния си вид се дължат на влиянието на солената морска вода и лекия бриз.

Именно затова спрейовете, които обещават такава текстура, независимо дали са от козметичния магазин, или приготвени вкъщи, имат в себе си сол, която да фиксира непокорните ни кичури и да им придаде неформален вид.

Оказва се обаче, че солените спрейове си имат сериозна конкуренция. Всичко зависи от това какви точно къдрици или вълни искате да постигнете, но ако искате по-мека текстура с кадифен финиш, спреят със захар е за вас. 

От друга страна, фиксацията на солените спрейове е една идея по-силна, като те оставят косата малко по-твърда и небрежно-разрошена, сякаш изсушена от морския бриз. Продуктите със съдържание на сол имат един голям недостатък и той е че доста изсушават краищата, особено ако сте блондинка или се боядисвате в светъл нюанс.

Ето как да си направите домашен спрей със захар за красиви, меки вълни:

1/2 водна чаша предварително филтрирана или преварена вода

2 с.л. бяла захар (кафявата не става за тази рецепта)

1 с.л. алкохол

10-15 капки етерично масло по избор

Как да го приготвите:

Водата трябва да кипне, а след това в нея разтворете захарта. Махнете от котлона и оставете да се изстуди до стайна температура. След това добавете алкохола и маслата. Изсипете сместа в шишенце с пулверизатор и го дръжте добре затворено.

Използвайте на предварително подсушена, но не изцяло суха коса. Целта ви е да го нанесете основно на краищата и дължините, но не в корените. С помощта на ръцете си намачкайте кичурите и оставете косата да изсъхне сама.