Мултимаскинг, само че не за лице, а за косата

Преди около две години, тенденцията на мултимаскинга завладя социалните мрежи.

Побързаха да го пробват както звезди, така и обикновени момичета. Ние също пробвахме мултимаскинг и всъщност идеята е точно толкова добра, колкото звучи. А именно на различните зони от лицето се нанасят различни продукти, тъй като различните зони имат различна степен на омазняване и съвсем специфични нужди.

Мултимаскинг за косата – да или не?

Да, естествено! Огромен брой жени страдат от сухи краища, докато корените им се омазняват твърде бързо.

Проблемът е много типичен за големите градове, заради замърсяването на въздуха, което се отразява зле на кожата на скалпа. По него се натрупва прах, смесен със себум, а това влошава вида на косата буквално за едно денонощие.

В същото време, честото миене и опъването със сешоар и четка изтощава краищата и води до накъсване. Затова е повече от естествено да мултимаскваме косата си – един продукт в корените и друг по дължините.

Какви маски да изберем?

Според състоянието на скалпа и на косата, в корените можете да нанасяте специална тонизираща маска или олио, или пък маска от натурална хума, ако имате нужда да регулирате омазняването. По дължините изпробвайте хидратиращи и възстановяващи продукти. Можете да правите като Нина Добрев, която редува няколко маски за коса за максимален ефект.

Имате няколко предложения от нас в галерията.


Любимите продукти за коса на редакторите

 

 

Hero Slidertips